Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, έχει απαξιωθεί πλήρως η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Οι διαρθρωτικές αλλαγές (βλ. Καλλικράτης), οι ανεξέλεγκτες και χωρίς πρόγραμμα αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών (βλ. συνταξιοδοτήσεις, απουσία προσλήψεων, εφεδρείες, διαθεσιμότητες), σε συνδυασμό με τις χρόνιες παθογένειες που όλοι γνωρίζουμε έχουν οδηγήσει τις δημόσιες υπηρεσίες σε αντικειμενική αδυναμία άσκησης του έργου τους.


Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Σήμερα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα πρόγραμμα που ως στόχο έχει την αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.


Τα μέτρα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και του «ξαφνικού θανάτου» υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου (βλ. νοσοκομεία, σχολικές μονάδες, ΕΡΤ) δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, παρά μόνο την υλοποίηση οριζόντιων αυταρχικών, αντιδημοκρατικών πολιτικών με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας.




Για όλα αυτά ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ:

· Τις θέσεις εργασίας μας.

· Δημόσιες Υπηρεσίες με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας προς όφελος της εξυπηρέτησης όλων των πολιτών.

· Κοινωνικό κράτος και αξιοπρεπείς κοινωνικές παροχές.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υπόλοιπων εργατικών – επαγγελματικών ομάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Μας αφορούν άμεσα και ως εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, της ανεργίας, της φτώχειας.


Συμμετέχουμε σε κοινές κινητοποιήσεις με του υπόλοιπους φορείς.


Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00, στο Ναύπλιο στην πλατεία Δημαρχείου.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος
Μπόμπολης Νίκος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιαννούλας Λευτέρης