Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Επιμορφωση & πιστοποιηση στη χρηση Ηλεκτρονικων Υπολογιστων

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες.

Σε σχετική μας επικοινωνία με το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων της Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ μας ενημέρωσαν ότι, κατόπιν σχετικού τους αιτήματος, η Περιφέρεια πρόκειται να προωθήσει στην Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ τη διενέργεια από Πιστοποιημένο φορέα επιμορφωτικών σεμιναρίων στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με δυνατότητα απόκτησης μετά από εξετάσεις Διπλώματος Πιστοποίησης στη χρήση ΤΠΕ.

Υπάρχει η πρόθεση να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλους στους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων, διερευνώντας σε πρώτη φάση των αριθμό των υπαλλήλων κάθε Περιφερειακής Ενότητας που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται όσοι υπάλληλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα εν λόγω σεμινάρια να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 15.04.2015, είτε στον κ. Γιαννούλα Ελευθέριο (Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας), είτε στoν κ. Μπόμπολη  Νικόλαο (Δ/νση Ανάπτυξης).

Σκοπός του εκπαιδευτικού σχεδίου είναι η ενίσχυση των εργαζομένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσει στην ανταπόκριση τους στις νέες συνθήκες και εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας



Το θεωρητικό πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει :

·         Επιμόρφωση σε χρήση του Επεξεργαστή Κειμένου

·         Επιμόρφωση σε χρήση των Υπολογιστικών Φύλλων

·         Επιμόρφωση στη ορθή χρήση των Υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Στο τέλος του προγράμματος προβλέπεται πιστοποίηση στα θεματικά αντικείμενα που θα διδαχθούν από φορέα πιστοποίησης διαπιστευμένο από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το κάθε πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει :

·         Σεμινάριο 40 ωρών σε πιστοποιημένη αίθουσα από τον ΕΟΠΠΕΠ

·         Εξετάσεις και Δίπλωμα Πιστοποίησης στη χρήση ΤΠΕ από αναγνωρισμένο φορέα

·         Σε τρεις ενότητες

·         Έκδοση Πιστοποίησης

·         Έκδοση Βεβαίωσης παρακολούθησης σεμιναρίου